Spelregels Wielerherberg Arrangement

Om onze gasten een fantastisch verblijf te bieden hebben we spelregels opgeschreven, we vragen om deze goed door te nemen en bij vragen ons te contacten.

We vragen jou om kennis te nemen van de algemene voorwaarden en spelregels. De algemene voorwaarden en spelregels zijn terug te vinden op de website van Gasthaus Im Eifel alsook in verwijzingen op de communicatie van Gasthaus Im Eifel naar de gast bijvoorbeeld op facturen en andere mails.

Als jij de contactpersoon bent van de groep, willen we je vragen om de groep hiervan kennis te laten nemen en de spelregels te respecteren en naleven.

De algemene voorwaarden staan op onze website.

Algemeen

Om je er een goed beeld te geven van wat er rondom je verblijf bij Gasthaus Im Eifel, wanneer je een Wielerarrangement hebt geboekt, speelt, en om teleurstellingen of onduidelijkheden te voorkomen en om jou als gast zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, gelden rond je bezoek aan Gasthaus Im Eifel een paar spelregels.

Alcohol

Het uitgangspunt van Gasthaus Im Eifel is om een gezellig verblijf te bieden. Daarbij hoort vaak ook even gezellig een flesje bier of een glas wijn aan het einde van de dag of bij het eten. Allemaal bij de prijs inbegrepen. Het kan en mag echter niet zo zijn dat het “gratis biertje” de reden van je verblijf bij Gasthaus Im Eifel is. Een paar biertjes horen uiteraard bij de gezelligheid, maar op het moment dat de biertjes het uitgangspunt van het ‘Wielerherberg’ arrangement gaan verdringen, behouden wij ons het recht voor de kraan te sluiten.

Drugs

Het gebruik van of het in bezit hebben van drugs, soft- en harddrugs is niet toegestaan. Wij hanteren hiervoor een zero-tolerance-beleid, wanneer het gebruik van drugs wordt geconstateerd beëindigen wij het verblijf en dient het Gasthaus per direct verlaten te worden. Restitutie van aanbetalingen of volledige betaling vindt hierbij niet plaats. Wij rapporteren indien noodzakelijk volgens wettelijke regelgeving betrokken autoriteiten.

Bedtijd

Nachtrust is voor ons belangrijk en we nemen aan dat ook onze gasten na een fijne dag van een welverdiende nachtrust willen genieten. Natuurlijk komt het voor om nog even na te praten of door te zakken. Onze gemeenschappelijke ruimte sluit in principe om 22:00, bij uitzondering kan dit later worden. Als je gebruik maakt van onze gemeenschappelijke ruimte, let er dan op dat er ook andere gasten zijn. Samen zorgen we voor een fijn verblijf.

Voor onze ‘Wielerherberg’ arrangement gasten nog een aanvulling van de ploegleider:

“De koers wordt gewonnen in bed” zeiden al veel legendarische coureurs. Dat geldt voor jullie als gast en ook voor ons. Om jullie de volgende dag weer fris en fruitig van dienst te kunnen zijn willen we graag minimaal acht uren opruim-, slaap- en voorbereidingstijd tussen het moment dat laatste van jullie naar bed gaat en het ontbijt. Gebruikelijk is overigens bedtijd rond 22:00 uuren ontbijt om 8:00 uur.

Schoenen

Graag zouden we zien de je niet met de wielerschoenen in het huis loopt. Voor de schoenen hebben we een speciaal rek, waar je ook je helm kunt ophangen. Vergelijkbaar met wat bij skiën gebruikelijk is, inclusief het verwarmen en drogen van je schoenen en helm. Neem een paar sloffen of slippers mee.

Wieleroutfit

Het moge duidelijk zijn dat je fiets en je kleding in goede staat moeten zijn. In de Eifel wordt meer gevergd van het materiaal dat in het vlakke Nederland. Remmen, wielen, banden, versnelling vragen daarbij extra aandacht. Zo ook het dragen van een degelijke helm. Zeker voor het mountainbiken adviseren wij om altijd met klik-pedalen te rijden. Je bent en blijft overigens altijd zelf verantwoordelijk voor de veilige staat van je materiaal en je kleding.

Verkeer

In het algemeen zijn de verkeersregels in Duitsland als die in Nederland. De Duitse automobilisten zijn meestal uiterst beleefd en voorzichtig. Het zou fijn zijn als jullie je daarbij aanpassen. Zoals bij een voorrangsweg waar zo’n driehoekig bord staat laat je anderen op die voorrangsweg voorgaan (ook als je rechtsaf slaat). Een rood stoplicht betekend dat je even moet wachten tot het groen wordt. Op een drukke weg rij je netjes achter elkaar i.p.v. breeduit naast elkaar, enzovoorts. Wie weet lukt het ons om het imago van de wielrenner wat beter te krijgen dan in Nederland helaas het geval is.

Routes

In het ‘Wielerherberg’ arrangement zijn routes inbegrepen, bij gezelschappen van meer dan 8 personen kijken we naar de beschikbaarheid van een tourguide. In alle gevallen worden routes beschikbaar gesteld die met zorg zijn samengesteld.

Ook als één van onze tour-guides met jullie meegaat blijft het fietsen op eigen verantwoording. Op elk moment tijdens een rit kun je aangeven dat je ergens niet wilt fietsen. We zoeken dan een alternatief of maken rechtsomkeer. We gaan ervan uit dat je voldoende ervaring en zelfkennis hebt om zelf in te schatten wat je kunt en belangrijker nog wat je niet kunt.

Zorg er uiteraard wel voor dat je verzekerd bent c.q. afsluit tijdens je verblijf en het fietsen, een ongelukje zit in een klein hoekje en kan daardoor snel gebeurd zijn. Een verzekering is daarom geen overbodige luxe.

Bereikbaarheid

Gasthaus Im Eifel is behalve per fiets of te voet, met een personenauto of kleine bus (tot 3,5 ton) bereikbaar. Voor het overige verkeer (motoren, vrachtwagens, autobussen) is alleen bestemmingsverkeer naar Gasthaus Im Eifel toegestaan.

Download de Spelregels voor het Wielerherberg Arrangement hier
Onze algemene voorwaarden vind je op onze website via de volgende link