Vogels spotten doe je in de Eifel!

Een grote diversiteit aan vogels

Direct vanuit Im Eifel Gasthaus

Tijdens het ontbijt of als je rondom ons Gasthaus wandelt zie je een grote diversiteit aan vogels! Enkele van de vast gasten die al tijdens het ontbijt kunt spotten zijn de bonte specht, groene specht, koolmezen maar ook diverse grotere roofvogels. Spot jij bijvoorbeeld de rode of zwarte wouw? 

Zit je s’avonds nog te genieten van een drankje buiten op het terras, dan heb je een grote kans dat je diverse uilen hoort roepen. De Eifel is het leefgebied van de Oehoe en ruigpootuil, als je goed zoekt vind je deze wellicht in het Kondelwald! 

 

Het Kondelwald in de Vulkaan Eifel

Deze vogels komen voor in de Eifel

De eifel en Moezel regio biedt zoveel natuur in de uitgstrekte bossen en langs de kleine riviertjes, dit is het thuis van vele vogels:

Oehoe (Klein)
Groene Specht (Klein)
Bonte Specht (Klein)
Rode wouw 2 (Klein)
De ongerepte natuur van het Kondelwald

Je loopt direct de natuur in

Wanneer je het Gasthaus uitloopt kom je al direct in de mooie natuur van het Kondelwald, maar ook iets verder weg vind je een rustige omgeving om op je gemak vogels te spotten. Veel van onze gasten komen enthousiast terug als ze een rode wouw of specht hebben gezien. 

Wij beschikken over wandelkaarten en tips waar je de natuur nog ongerept kunt zien en waar je kunt genieten van al het moois wat de Eifel en Moezel regio te bieden heeft.

Doe vandaag nog een aanvraag!

Ook leuk tijdens je verblijf!

BBQ of Gourmet

Om je verblijf een extra dimensie te geven beschikken we over de mogelijkheid om je tegen een meerprijs een BBQ of Gourmet aan te bieden! Naast een variatie aan vlees bieden we hierbij ook salades en sausen, een mooie aanvulling op het verblijf in Im Eifel Gasthaus om een gezellige avond te tafelen. Eventueel ook met diverse kwaliteitswijnen.

Wil je gebruikmaken van deze optie? Geef het aan bij je boeking onder “Opmerkingen” wanneer je ons contactformulier invult. 

BBQ bij Im Eifel Gasthaus

Wijnproeverij

Bezoek tijdens je verblijf een Wijnproeverij! De moezel regio staat bekend om zijn Riesling en Spätburgunder wijnen, een bezoek aan een Weingut is daarom zeker een mooie gelegenheid om deze wijnen beter te leren kennen. In een 2,5 uur durende wijnproeverij met Winzerplatte (brood, worst, kaas) neemt Wijnboer Joachim Schumacher je mee in de wereld van zijn wijnen! 

Wil je gebruikmaken van deze optie? Geef het aan bij je boeking onder “Opmerkingen” wanneer je ons contactformulier invult. 

Weingut Joachim Schumacher Sankt Aldegund

Natuur Thermen

Op nog geen 3km van Im Eifel Gasthaus is de Natuur Thermen van Bad Bertrich, ontspan in het natuurlijk warme water met een temperatuur van 32graden en de sauna’s. Een bezoek aan de Natuur Thermen is een weldaad voor je lichaam! Naast de natuurbaden en sauna’s kun je hier ook een massage boeken. Je boekt de Natuur Thermen al vanaf 2uur

Wil je gebruikmaken van deze optie? Geef het aan bij je boeking onder “Opmerkingen” wanneer je ons contactformulier invult. 

Thermen Bad Bertrich