Over Ons

Gasthaus Im Eifel

Mogen we ons voorstellen?

Wij zijn André Mulder en Kirsten van Velden. Al jaren dromen wij van wonen en werken in een natuurrijke omgeving waarbij Duitse de Eifel vanaf het begin onze voorkeur heeft gehad. Vaak hebben we rondgekeken naar huizen, gedroomd en  gepraat over hoe mooi het zou zijn om in deze sprookjesachtige omgeving een Gasthaus te openen.  

Tijdens onze laatste vakantie in 2021 droomden we hier nog verder op door en besloten we onze zoektocht naar een passende locatie weer voor te zetten. Stoppen met praten of dromen realiseren, wij kozen voor het laatst!

Na weken heen en weer gereden te zijn naar de Duitse Eifel hebben we op 19 december 2021 het huis in Bonsbeuern bezichtigd. Op slag waren we verliefd op de omgeving, het uitzicht en het huis. Een grote villa met een ongelooflijk mooi panoramisch uitzicht. Vanaf dat moment ging alles in vogelvlucht. Op 21 december was de koop rond, en kon gestart worden met de noodzakelijke activiteiten. 

En op 7 febrauri zaten we bij de notaris en was onze droom werkelijkheid geworden We hebben er ontzettend veel zin in! Inmiddels hebben we al vele gasten mogen ontvangen in Gasthaus Im Eifel!

De voormalige Wielerherberg

Het huis wat wij gekocht hebben is sinds 2015 in gebruik als Wielerherberg (www.wielerherberg.nl),. Dik van Dalen en Rianne Heineke hebben ons niet alleen de kans geboden om onze droom waar te maken door het huis te kunnen kopen, maar ook om hun concept verder voort te zetten. En zo continueren wij de Wielerherberg als arrangement van ons Gasthaus. Nadat wij het huis van Dik en Rianne hebben overgenomen mogen wij graag wielrenners en mountainbikers blijven ontvangen op dezelfde manier. Nog mooier is dat Dik en zijn team van begeleiders betrokken blijven als tour guides, en onze gasten desgewenst blijven begeleiden tijdens de fietstochten. De groepen die al jaren bij Dik en Rianne komen gaan wij op dezelfde manier ontvangen maar dan uiteraard met onze eigen twist. Wat blijft is de gastvrijheid, het all-inclusive concept en de begeleiding. Het is een eer om zo te mogen starten met onze droom!

Gasthaus Im Eifel

Onze droom gaan we verwezenlijken onder de naam Gasthaus Im Eifel! Met Gasthaus Im Eifel willen we gasten een aangenaam verblijf bieden in een omgeving vol mooie natuur, luxe ingerichte kamers en een verbluffend panoramisch uitzicht. Onze missie is om gasten en groepen een ontzorgd verblijf te bieden in luxe kamers waarbij wij diverse arrangementen en events aanbieden. Dit zowel voor vakantiegasten als ook zakelijke gasten. Zo willen we naast de verhuur van kamers en appartementen ook events en workshops aanbieden. De exacte uitwerking gaat nog komen en zal op onze site worden bekend gemaakt. 

Aan onze gasten bieden we graag de mogelijkheid om  naast een ontbijt, ook een lunch(pakket) te nuttigen of gebruik te maken van de mogelijkheid om s ’avonds mee te eten. Informeer naar de mogelijkheden.

Im Eifel in de Eifel

Je vindt Gasthaus Im Eifel in de wonderschone Eifel nabij de Moezel en de honsrucken. Een groen en heuvelachtig gebied, wij zelf zitten op 420m hoogte in een klein dorp met maar 26 inwoners.  Vanuit ons Gasthaus loop je zo de bossen in maar maak je ook mooie fietstoeren. 

Hoe kom je bij ons?

Je kunt ons bereiken vanuit Nederland via diverse routes, vanaf Utrecht is het zo’n 370km tot ons Gasthaus. De meeste navigaties kennen ons adres, maar mocht je een kleine route beschrijving willen, volg dan vanaf Wittlich de volgende route:

  • Neem dat afrit Wittlich West (afrit 16)
  • Volg de L141 richting Bausendorf
  • Na Bengel ga je na zo’n 2km links, dit is een smalle weg door het bos
  • Volg de weg 6km door het bos en hou als je de huizen ziet links aan
  • Na zo’n 50m zie je rechts ons huis! Rij niet te hard want je bent zo Bonsbeuern weer uit!
Let op! Google en sommige andere routeplanners kennen Bonsbeuern niet in deze schrijfwijze, maar als Bonsbeueren of Hontheim.
 
Als je via Blankenheim / Bad Münstereifel komt, dan kun je Bad  Bertrich in je navigatie zetten. Let wel op dat je richting de Thermen gaat en vandaar staat Bonsbeuern aangegeven. Dit is een stijle weg omhoog met mooie uitzichten!