Valwigerberg segment

Vaak worden we gevraagd of de route van Valwig naar Valwigerberg in onze routes zit? Ja! We hebben meerdere routes waarin de Valwigerberg onderdeel is of die specifiek naar de Valwigerberg gaan! In deze blog meer over de Valwigerberg, een schitterend segment die je als Wielrenner een hoop uitdaging geeft!

Waar ligt de Valwigerberg

De Valwigerberg ligt langs de Moezel nabij Cochem tussen Cochem en Beilstein, en het bewuste segment is onderdeel van de Kreisstrasse van Valwig naar Valwigerberg ofwel de K34.

Valwig naar Valwigerberg K34

Waarom de Valwigerberg

De reden waarom veel Wielrenners de Valwigerberg willen doen is enerzijds het Strava segment en anderzijds de uitdaging op een bijzonder mooie klim. De route naar Valwigerberg biedt een bijzonder mooi uitzicht op het Moezel dal richting Cochem en Beilstein! Maargoed als Wielrenner wil je natuurlijk naast mooie hoogtemeters, uitzicht en een strava segment heerlijk rustig fietsen over een uitdagende weg en dat is precies wat de Valwigerberg je biedt.

Onze routes naar de Valwigerberg

Zoals al gezegd hebben we verschillende routes van en naar de Valwigerberg. Routes die bijvoorbeeld vanuit Cochem richting Valwig gaan of vanuit Beilstein. Ook als je boven op de Valwigerberg bent, oftewel in Valwigerberg, dan kun je allerlei kanten uit! Je hebt hier de keuze om dieper de Hunsrück in te gaan of via een mooie afdaling terug naar Cochem. De keuze voor de route is vooral afhankelijk van het aantal kilometers en hoogtemeters die je wilt fietsen. In overleg bepalen we de best passende route!

Valwigerberg een supermooi segment

De details over de Valwigerberg

De weg vanuit Valwig naar Valwigerberg is zo’n 2,4 km lang en heeft 217 hoogtemeters. En in totaal kom je zo’n 13 bochten tegen, soms scherp en soms wat minder scherp (de flauwe bochten niet meegerekend).

Hoogteprofiel Valwigerberg
Overgenomen van (C) Climbfinder.com

Wil jij specifiek te Valwigerberg in je route als je bij ons verblijft? Laat het ons dan weten, dan zorgen we dat je in het route pakket deze in alle gevallen meekrijgt!

Tot slot

Verblijf je in Im Eifel Gasthaus, dan ben je verzekerd van mooie uitdagende hoogtemeters door een betoverende omgeving! Wij brengen je naar de mooiste plekken van de Eifel, Moezel en Hunsrück regio!

Check ook onze ‘Wielersport routes‘ blog!