Wielersport routes

Al onze Wielersport gasten voorzien we van route suggesties die zij kunnen fietsen tijdens het verblijf, routes die langs de mooiste plekken van de (vulkaan) Eifel, Moezel en Hunsrück gaan. Hierbij kijken we altijd naar de wensen van de gasten zodat de routes aansluiten qua hoeveelheid kilometers en hoogtemeters. Zijn er specifieke wensen dan maken we de routes opmaat of passen een bestaande route aan.

Ontwerp van routes

De routes die onze gasten fietsen worden ontworpen in gpx.studio (link), een tool waarmee je eenvoudig in de browser een route kunt samenstellen voor de diverse type Wielersporten. We beginnen de routes uiteraard vooral vanuit Im Eifel Gasthaus, maar dit kan natuurlijk vanaf elke gewenste plek zijn. Doordat we de omgeving goed kennen kunnen we een goede eerste inschatting maken of een route niet over drukke wegen gaat of dat er een gravel stuk zit in een wielren route.

De uitgangspunten bij het ontwerp van een route zijn:

  • Welke omgeving willen we naar toe
  • Wat zijn de mogelijkheden voor pauzes en lunches
  • Hoeveel kilometer willen we fietsen
  • Hoeveel hoogtemeters willen we maken
  • We willen zoveel mogelijk mooie wegen die niet druk zijn

Kijkend naar de uitgangspunten proberen we mooie plekjes aan te doen maar ook rustige achteraf weggetjes te nemen zodat er lekker gefietst kan worden zonder dat er veel ander verkeer is.

Routes valideren

Als we een route gemaakt hebben begint het controleren: zit er niet toevallig een stukje gravel in, gaan we niet over drukke doorgaande wegen, zijn de hellingen niet te stijl, is er een lunch mogelijkheid. Dit doen we door verschillende tools te gebruiken zoals Google Maps maar ook door de route waar mogelijk te verkennen. Hierdoor weten we goed waar onze gasten langsfietsen!

Voorbeelden

Een mooi voorbeeld zijn de routes die we voor onze nieuwe en terugkerende gasten hebben gemaakt die bijvoorbeeld naar de Pulvermaar gaan maar ook naar de Geierlay hangbrug.

Pulvermaar

Afstand: 56km
Hoogtemers: 1099hm
Bezienswaardigheid: Pulvermaar, Lavabombe, Lavastroom
Download deze route: LINK 

Geierlay hangbrug

 Afstand: 102km
Hoogtemers: 1895hm
Bezienswaardigheid: Hunsrück, Geierlay hangbrug
Download deze route: LINK

Tot slot

Verblijf je in Im Eifel Gasthaus, dan ben je verzekerd van mooie uitdagende routes door een betoverende omgeving! Wij brengen je naar de mooiste plekken van de Eifel, Moezel en Hunsrück regio!