Hoogtemeters maken in de Eifel, Moezel en Hunsrück regio

Vaak wordt ons gevraagd om veel hoogtemeters te maken tijdens een Wielersport verblijf, en dat kan hier juist zeer goed! De regio biedt vele gezichten met mooie klimmen. Daar waar Strava en co nog weleens een percentage van 6% á 7% aangeeft kun je hier lange klimmen maken met stijgingspercentages van 15% of meer! Ideaal om je lekker uit te leven of te trainen voor goede doelen ritten zoals Tour for Life of de Alpe D’huzes.

Kun je hoogtemeters maken?

JA! Daar kunnen we volmondig positief op antwoorden! De Eifel, maar ook de Hunsrück biedt de mogelijkheid om veel hoogtemeters te maken. Onze Wielersport gasten maken in de regel in een weekend van 3 dagen zo’n 4000 hoogtemeters op een afstand van zo’n 220km. Anders dan andere gebieden in (noord) Europa biedt de Eifel – Hunsrück regio de mogelijkheid om veel te klimmen en dalen, een route zonder hoogtemeters bestaat hier niet (zelfs niet langs de Moezel).

Wielrennen mountainbiken vanuit HET wielerhotel - Im Eifel Gasthaus

Kan ik me voorbereiden op de Alpen?

Absoluut. Waar je in de Alpen een klim maakt van 15 á 20km en zo’n 1500 tot 2000 hoogtemeters, maak je hier klimmen van zo’n 6 á 10km met mooie steile of geleidelijke stijging. In de Eifel en Hunsrück, maar zeker ook om uit het Moezel dal te komen, maak je mooie klimmen die een goeie voorbereiding geven op fietsen in de Alpen of andere hooggebergte.

Ideaal voor interval training

Geregeld komen professionals naar de Eifel voor een interval training, dit omdat er veel mogelijkheden zijn voor korte intensieve klimmen. De K35, van Höllental naar Bad Bertrich, de weg van en naar Im Eifel Gasthaus, kent mooie uitdaging om je goed voor te bereiden. In een andere blog meer over de K35!

Hoe moet ik de Eifel plaatsen?

De Eifel, en dan in het bijzonder de Vulkaaneifel, waar Im Eifel Gasthaus aan gelegen is, ligt op slechts 3,5 uur van Utrecht of 3 uur vanaf Antwerpen. Je kunt in de Eifel mooie routes maken tijdens een korter verblijf. Onze gasten komen ook vaak voor een 3-daags verblijf, 3 dagen waarin je elke dag fietst. Met andere woorden je vertrekt in de ochtend uit Nederland en s’middags maak je al je eerste fietstocht. Ook op de laatste, vertrek, dag kun je nog lekker fietsen en toch s’avonds terug thuis zijn. De Eifel regio waar wij gevestigd zijn is daarmee ideaal voor een paar dagen weg, genieten van de rust maar juist ook lekker fietsen.

Kort verblijf, veel hoogtemeters

Een belangrijke aanvulling op het voorgaande is dat je in 3 á 4 dagen veel hoogtemeters kunt maken. Vanaf een route met 45km en 900 hoogtemeters tot afstanden van rond de 120km en zo’n 1900 tot 2400 hoogtemeters. De meeste van onze gasten maken zo in een weekend tussen de 4000 á 6000 hoogtemeters. Wil je het wat rustiger aandoen dan kan dat ook, we hebben ook schitterende routes met minder hoogtemeters. Voor ieder wat wils!

Tot slot

Verblijf je in Im Eifel Gasthaus, dan ben je verzekerd van mooie uitdagende hoogtemeters door een betoverende omgeving! Wij brengen je naar de mooiste plekken van de Eifel, Moezel en Hunsrück regio!

Check ook onze ‘Wielersport routes‘ blog!