Mountainbiken in de Eifel

De mooiste MTB routes van de Eifel op 3 uur van Nederland

Mountainbiken in de Eifel én rondom de kronkelende Moezel? Op slechts 3 uurtjes rijden van Nederland vind je de mooiste MTB routes van de hele Eifel.

Mountainbiken in de Eifel is mogelijk voor ieder niveau. Door het snel afwisselende landschap kunnen zowel beginnende, gevorderde en professionele MTB’ers hun geluk niet op.

Een bijzonder deel van de Eifel om in te mountainbiken, is de Vulkaan Eifel. Dit prachtige gebied vindt zijn oorsprong in vulkaanuitbarstingen die 11.000 jaar geleden plaatsvonden. Daardoor zijn er veel hoogteverschillen en is de natuur prachtig door de rijke vulkaanbodem. 

Op zoek naar de beste routes, bijvoorbeeld voor een MTB weekend in de Eifel? Bij ons wielerhotel beschikken we over uiteenlopende routes in GPX formaat die leiden door de Eifel en langs de Moezel.

Arrangementen voor mountainbikers

Im Eifel Gasthaus is een wielerhotel specifiek gericht op mountainbikers (en wielrenners). Je boekt bij ons een arrangement op basis van all-inclusive MTB’en in de Eifel en langs de Moezel. Het Eifel mountainbike arrangement biedt alles wat je nodigt hebt om tijdens het weekend te focussen op één ding: het mountainbiken zelf. Bekijk onderstaand het arrangement.

MTB in DE EIFEL

Mountainbiken in de Eifel en Moezel regio inclusief routes

Eten

Inclusief alle maaltijden
en drankjes*

Slapen

kamers voorzien van alle gemakken, o.b.v. meer persoonskamers

Ondersteuning

hulp bij pech onderweg of
reparatie van bijvoorbeeld fietsen

WasService

Dagelijks je sportkleding fris gewassen

Wat zit er allemaal in het MTB arrangement?

  • Overnachtingen – Op basis van meerdere personen per kamer
  • Maaltijden – Op mountainbikers afgestemde maaltijden. gevarieerd en gezond!
  • Dranken – Frisdranken, koffie & thee, alcoholische dranken (op basis van redelijk gebruik*)
  • Sportvoeding – ISO Active, repen en bananen voor onderweg. Herstelvoeding, bij terugkomst
  • Ondersteuning – Heb je onderweg hulp nodig dan staan we voor je klaar! 
  • Reparatie – Alles is aanwezig om eventueel onderhoud te doen aan je fiets
  • Veilige stalling – De fietsenstalling is niet alleen afgesloten maar ook beveiligd!
  • Was service – Iedere dag je fietskleding schoongewassen!
  • In- en uitcheck tijden – Je verblijf is per dag, je aankomst en vertrek is dus mogelijk op elk moment

Het Wielersport arrangement op basis van een prijs per dag!

Prijzen 2 dgn fietsen in 2024
Prijzen 3 dgn fietsen in 2024
Prijzen 4 dgn fietsen in 2024

Het Wielersport arrangement is gebaseerd op een prijs per dag, je betaalt dus niet voor een overnachting maar voor een dag mountainbiken. Het begint op de dag van aankomst met koffie en kuchen, en wanneer je vertrekt op de dag van vertrek bepaal jij. 

Boeken? Stuur ons direct een aanvraag!

Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om deze te bevestigen, een aanvraag is pas definitief na bevestiging en ontvangst van de aanbetaling. Voor meer informatie kun je ons ook bereiken per email of telefoon. 
* het all-inclusive concept is op basis van ‘sportieve’ consumptie, exclusief sterke dranken en warme snacks, voor dieet wensen kan een toeslag van toepassing zijn

Inspiratie - Volg ons op SocialMedia

Waar mogelijk maken we tijdens het verblijf foto’s en video’s, zowel met camera als drone! Om onze gasten te inspireren plaatsen we filmpjes op SocialMedia, volg ons op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube. 

Onze promo’s plaatsen we op Youtube

MTB weekend in de Eifel

Ga je mountainbiken in de Eifel, dan heb je volop keuze. Je kunt terecht in bijvoorbeeld het Zwarte Woud, Sauerland of natuurlijk de Eifel. Vanwege de strategische ligging van deze laatste ten op zichten van Nederland, hebben wij ons wielerhotel gevestigd in Eifel.

Veelal wordt gekozen voor een midweek, lang weekend of een week verblijven in ons gezellige Gasthaus.  Ben je op zoek naar een compleet verzorgd mountainbikers of  wielrenners arrangement? Boek dan via de bovenstaande pagina. 

Wielerhotel Eifel voor mountainbikers

Gasthaus Im Eifel is een wielerhotel met volledig verzorgde arrangementen, maar met de gezelligheid van een wielerherberg. Voor mountainbikers is onze locatie een paradijs: geheel omgeven door de prachtige bossen van het Kondelwald, gelegen op 430 meter en met uitzicht over de gehele Vulkaaneifel. Vanaf deze uitvalsbasis fiets je daarnaast direct de Hünsruck regio in. 

Ons wielerhotel is gedurende het hele jaar geopend. Door onze locatie midden in de natuur heeft elk seizoen wat te bieden én zijn eigen charme.