Van en naar Bonsbeuern

Verblijf je bij in Im Eifel Wielersport hotel dan zal je op de heen en terugweg over de K35 komen, behalve als je komt mountainbiken 😉 De K35 is dan ook de weg van en naar Bonsbeuern, die je beklimt vanuit de B49 of Bad Bertrich. Een door onze gasten veel besproken weg waar iedereen een andere voorkeur heeft voor de laatste klim ‘naar huis’.

De lange of de korte klim

Bonsbeuern bereik je of vanuit Bad Bertrich of vanaf de B49, of te wel de lange of korte klim. De klim vanuit Bad Bertrich is kort en stijl, zo’n 3km en volgens Climfinder tot boven op de berg 4,7km. Vanaf de B49 is de klim zo’n 6,5km of volgens Climbifnder 5,3 tot boven op de berg. Wat je voorkeur is moet je zelf ervaren, onze ervaring is dat het voor iedereen verschilt!
Beide klimmen behoren tot de 3e categorie volgens de Bergcategorieen die de Tour de France in 1933 introduceerde.

Bad Bertrich naar Bonsbeuern klim overwinning

Korte klim - Bad Bertrich naar Bonsbeuern

Lange klim - B49 naar Bonsbeuern

De informatie hierboven komt van Climbfinder.com, klik hier om naar Climbfinder.com te gaan.

Ideaal voor interval training

Geregeld komen professionals naar de Eifel voor een interval training, dit omdat er veel mogelijkheden zijn voor korte intensieve klimmen. De K35, van Höllental naar Bad Bertrich, de weg van en naar Im Eifel Gasthaus, kent mooie uitdaging om je goed voor te bereiden. Dit ook vanwege dat de K35 een categorie beklimming is.

Altijd onderdeel van de route

Alle routes die wij als Im Eifel Gasthaus aanbieden starten en eindigen in Bonsbeuern, afhankelijk van het aantal dagen dat je bij ons verblijft fiets je beide kanten meermaals naar boven en daal je deze ook af. Soms is het even afzien in de beklimming maar je weet dat er altijd herstelvoeding op je wacht als je boven bent. Het mooie is ook dat je je persoonlijke records kunt verbeteren! 

K35 downhill

Tot slot

Verblijf je in Im Eifel Gasthaus, dan ben je verzekerd van mooie uitdagende hoogtemeters door een betoverende omgeving! Wij brengen je naar de mooiste plekken van de Eifel, Moezel en Hunsrück regio!

Check ook onze ‘Wielersport routes‘ blog!