Wielersport arrangement

Spelregels

Om jou en je groep een sportief verblijf te bieden hebben we spelregels opgesteld in aanvulling op onze algemene voorwaarden. De spelregels gelden voor alle gasten die gebruikmaken van onze arrangementen en in het bijzonder het Wielersport arrangement. 

De contactpersoon van de groep is ons aanspreekpunt, en verantwoordelijk dat de groep de spelregels kent en respecteert. 

Het je vragen over de spelregels, schroom niet om ons te contacten!

Ter informatie: de algemene voorwaarden vind je hier

Wielrennen en koersen in de Eifel

Spelregels Wielersport arrangement

Alcohol

Het uitgangspunt van Im Eifel Gasthaus is om een gezellig verblijf te bieden. Daarbij hoort vaak ook even gezellig een flesje bier of een glas wijn aan het einde van de dag of bij het eten. Allemaal bij de prijs inbegrepen. Het kan en mag echter niet zo zijn dat het “gratis biertje” de reden van je verblijf bij Im Eifel Gasthaus is. Een paar biertjes horen uiteraard bij de gezelligheid, maar op het moment dat de biertjes het uitgangspunt van het Wielersport arrangement gaan verdringen, behouden wij ons het recht voor de kraan te sluiten. Het gebruik van alcoholische dranken is op basis van redelijk binnen het ‘all-inclusive’ concept, wil je wat meer drinken is dat geen probleem echter rekenen we aan het eind van je verblijf iets extra’s af. 

Reis- en Annuleringsverzekering
Een ongelukje zit in een klein hoekje is een vaak gehoord gezegde, en al doen we er alles aan om het te voorkomen kan het voorkomen dat er iets gebeurd. Voor deze gevallen is een reisverzekering zeker een must, dit scheelt een hoop problemen en tevens begeleid een verzekering je ook in het geval van een ongelukje of ongeval. Naast een reisverzekering is een annuleringsverzekering een belangrijk onderdeel om niet te vergeten, tenslotte weet je niet op voorhand of je onverhoopt moet annuleren en kom je daardoor niet voor kosten te staan terwijl je je verblijf moet annuleren. Het hebben van een reis- en annuleringsverzekering is de verantwoordelijkheid van jou als gast, en onze aanname is dat jij dit geregeld hebt. In het geval van een annulering gelden onze annuleringsvoorwaarden die niet ter discussie staan, en verhaalt kunnen worden bij jou reis- en annuleringsverzekering. 

Drugs

Het gebruik van of het in bezit hebben van drugs, soft- en harddrugs is niet toegestaan. Wij hanteren hiervoor een zero-tolerance-beleid, wanneer het gebruik van drugs wordt geconstateerd beëindigen wij het verblijf en dient het Gasthaus per direct verlaten te worden. Restitutie van aanbetalingen of volledige betaling vindt hierbij niet plaats. Wij rapporteren indien noodzakelijk volgens wettelijke regelgeving betrokken autoriteiten.

Bedtijd

Nachtrust is voor ons belangrijk en we nemen aan dat ook onze gasten na een fijne dag van een welverdiende nachtrust willen genieten. Natuurlijk komt het voor om nog even na te praten of door te zakken. Onze gemeenschappelijke ruimte sluit in principe om 22:00, bij uitzondering kan dit later worden. Als je gebruik maakt van onze gemeenschappelijke ruimte, let er dan op dat er ook andere gasten zijn. Samen zorgen we voor een fijn verblijf.

Het uitgangspunt voor een sportief verblijf is: “De koers wordt gewonnen in bed” (dit zeiden al veel legendarische coureurs). Dat geldt voor jullie als gast en ook voor ons. 

Om jullie de volgende dag weer fris en fruitig van dienst te kunnen zijn willen we graag minimaal acht uren opruim-, slaap- en voorbereidingstijd tussen het moment dat laatste van jullie naar bed gaat en het ontbijt. Gebruikelijk is overigens bedtijd rond 22:00 uur en ontbijt om 8:00 uur.

Schoenen

Graag zouden we zien de je niet met de wielerschoenen in het huis loopt. Voor de schoenen hebben we een speciaal rek, waar je ook je helm kunt ophangen. Vergelijkbaar met wat bij skiën gebruikelijk is, inclusief het verwarmen en drogen van je schoenen en helm. Tip! Neem een paar sloffen of slippers mee.

Wieleroutfit

Om optimaal van het Wielersport arrangement te kunnen genieten is goede kleding en goed onderhouden fiets een must. In de Eifel wordt meer gevergd van het materiaal dat in het vlakke Nederland. Remmen, wielen, banden, versnelling vragen daarbij extra aandacht. Zo ook het dragen van een degelijke helm.  Je bent en blijft overigens altijd zelf verantwoordelijk voor de veilige staat van je materiaal en je kleding.

Verkeer

In het algemeen zijn de verkeersregels in Duitsland als die in Nederland. De Duitse automobilisten zijn meestal uiterst beleefd en voorzichtig. Het zou fijn zijn als jullie je daarbij aanpassen. Zoals bij een voorrangsweg waar zo’n driehoekig bord staat laat je anderen op die voorrangsweg voorgaan (ook als je rechtsaf slaat). Een rood stoplicht betekend dat je even moet wachten tot het groen wordt. Op een drukke weg rij je netjes achter elkaar i.p.v. breeduit naast elkaar, enzovoorts. Wie weet lukt het ons om het imago van de wielrenner wat beter te krijgen dan in Nederland helaas het geval is.

Routes

In het Wielersport arrangement zijn routes inbegrepen. In alle gevallen worden routes beschikbaar gesteld, in GPX formaat, die met zorg zijn samengesteld.

Zorg er uiteraard wel voor dat je verzekerd bent c.q. afsluit tijdens je verblijf en het fietsen, een ongelukje zit in een klein hoekje en kan daardoor snel gebeurd zijn. Een verzekering is daarom geen overbodige luxe.

Bereikbaarheid

Im Eifel Gasthaus is behalve per fiets of te voet, met een personenauto of kleine bus (tot 3,5 ton) bereikbaar. Voor het overige verkeer (motoren, vrachtwagens, autobussen) is alleen bestemmingsverkeer naar Im Eifel Gasthaus toegestaan.

Electrische auto’s

Im Eifel Gasthaus beschikt niet over een oplaadpunt voor elektrische auto’s, Dit geldt tevens voor het opladen via een ‘normaal’ stopcontact, de risico’s die hiermee gemoeid gaan hebben ons moeten doen besluiten om dit vanuit verzekeringsperspectief niet toe te laten. Het opladen is daarom niet mogelijk en zal bij een hiervoor geschikt punt moeten plaatsvinden. Wil je weten waar je kunt opladen dan denken we graag met je mee, en adviseren je voor aankomst je auto opgeladen te hebben zodat je niet in de problemen komt.

Het parkeren van een elektrische auto is ALLEEN toegestaan aan de voorzijde van ons Gasthaus, boven op één van de parkeerplaatsen. Wanneer het onverhoopt tot een brand komt zijn hulpdiensten niet snel ter plaatse, wat zoveel betekend dat we hierop moeten anticiperen. Meer weten? Neem dan even contact met ons op!

onverhoopt moeten annuleren

Reis- en annuleringsverzekering

Het kan voorkomen dat je omwille van gezondheid je verblijf kort voor aankomst moet annuleren, dat is logisch en kan zomaar gebeuren. Het is daar sterk aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. 

Dit voorkomt dat je onverhoopt voor onvoorziene kosten komt te staan, en met ons in gesprek gaat om een aanpassing van ons annuleringsbeleid. Met een annuleringsverzekering kun je onbezorgd boeken.

Een reis- en annuleringsverzekering heb je al van zo’n 8,- euro per maand, dat scheelt een hoop problemen als er onverhoopt iets gebeurt!