Informatie en spelregels

Om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken hebben we in dit document informatie verzameld en enkele spelregels opgeschreven.

Als jij de contactpersoon bent namens je groep vragen we je het document met je groep te delen zodat zij kennis kunnen nemen. (klik op de download knop hieronder)

Het je vragen over de spelregels, schroom niet om ons te contacten!

Ter informatie: de algemene voorwaarden vind je hier

Wielrennen en koersen in de Eifel

Informatie

Ontvangst in ons Wielersport Hotel

We kijken er naar uit jullie bij ons te ontvangen! Veelal komen onze gasten tussen 11:00 en 12:00 bij ons aan, en zorgen we na aankomst voor koffie en kuchen, maar ook een lunch voor jullie vertrekken voor de eerste fietstocht.
Mocht jullie verwachting zijn om na 13:00 aan te komen, dan zorgen we voor koffie en kuchen na aankomst. We gaan er dan vanuit dat jullie onderweg al een lunch genoten hebben.

Lunch onderweg
Tijdens jullie fietsweekend verzorgen we één keer een lunch onderweg, en wel op een mooie locatie met een schitterend uitzicht. Naast de lunch is hier alles aanwezig om je voor te bereiden op de middag rit in de vorm van drinkwater, ISO Active voor in de bidon, repen en bananen.

In het geval jullie 4 dagen of meer bij ons verblijven wordt er veelal onderweg gestopt voor een lunch, op de dag dat wij deze niet op locatie verzorgen. Het is uiteraard ook mogelijk om broodjes mee te nemen die je tijdens het ontbijt kunt klaarmaken. Als je broodjes wilt meenemen geeft het ons dan de avond ervoor door dan zorgen we dat er voldoende broodjes zijn.

Hulp onderweg

Onverhoopt kan het voorkomen dat het materiaal het begeeft of je fysiek niet meer instaat bent om verder te fietsen. Dan is het goed om te weten dat we er voor je zijn, en als het nodig is komen we naar je toe om je op te halen.

Gebeurt er nu onderweg iets ernstigs, bel dan uiteraard 112 en verwittig ons hierna.

Ons ‘noodnummer’ is +31652334041, zet deze alvast in je telefoon voor het geval dat!

Herstelhap na je fietstocht

Na het fietsen als jullie weer terug zijn zorgen we voor een herstelhap, deze serveren we in de lounge of op het terras. Omdat we deze vers klaarmaken is het wenselijk om als groep deze te nuttigen, het is daardoor het meest optimaal als jullie voor het douchen samen de herstelhap nuttigen.

Omwille van het avondeten, en vooral de voorbereiding hiervoor, maken we de herstelhap tot 17:30. Na 17:30 focussen we ons op het bereiden van het avondeten.

Schoenen

Graag zouden we zien de je niet met de wielerschoenen in het huis loopt. Voor de schoenen hebben we een speciaal rek, waar je ook je helm kunt ophangen. Vergelijkbaar met wat bij skiën gebruikelijk is, inclusief het verwarmen en drogen van je schoenen en helm. Tip! Neem een paar sloffen of slippers mee.

De vertrek dag

We kennen als wielersport hotel geen in- en uitcheck tijden, je kunt dus optimaal genieten van je verblijf en na terugkomst nog rustig douchen, inpakken en lunchen voor vertrek. De lunch voor vertrek maken we vers klaar en daarom vragen we je aan te geven hoelaat je verwacht te willen lunchen. We serveren de lunch tot 13:00. Vertrekken jullie laat, geen probleem het avondeten is rond 19:00.

Waszakken en handdoeken

Op je bed vind je bij aankomst een waszak, hierin kun je je fietskleding doen na het fietsen zodat we deze voor je kunnen wassen en bij het ontbijt weer schoon voor je klaar ligt. Het gaat hierbij enkel om sportkleding. De waszak kun je bij de ingang van de lounge (in de hal op de begane grond) in de wasmand stoppen, en weet je hem niet te vinden vraag het ons even!
De gebruikte handdoeken kun je dagelijks in de wasmand doen die je op de gang vindt. We halen deze geregeld leeg en zorgen dat het weer fris gewassen kan worden. Mocht je nou niet voldoende handdoeken hebben, laat het ons weten!

Siësta

Op de dagen dat jullie onderweg zijn op de fiets houden we een siësta van 14:00 tot 15:00, dit zodat we jullie optimaal kunnen ontvangen na het fietsen! Mochten jullie eerder terug zijn is het hotel uiteraard toegankelijk en kun je gebruik maken van alle faciliteiten!

Staat van je materiaal

Zorg dat je fiets in orde is, en je eventuele reserveonderdelen bij je hebt. Wij beschikken over gereedschap mocht dat nodig zijn. Omdat het in de regio best steil is, en zeker anders als in Nederland, is het van belang dat je fiets in orde is. Controleer voor vertrek je remmen en versnellingen, dat scheelt teleurstelling tijdens het fietsen.

Tip! “Een verzet van minimaal één op één is aan te bevelen! Bijvoorbeeld (Racefiets) 34 (voor) x 32 (achter) of 34 (voor) x 42 (achter) op de MTB.”

Mocht er tijdens je verblijf een gebrek ontstaan dan kennen we enkele fietsenwinkels in de buurt waar je naar kunnen verwijzen om het defect te verhelpen.

Route programma

We maken voor iedere groep een programma met routes, dit op basis van de wensen die aangegeven worden qua afstand en hoogtemeters. Hierbij houden we er rekening mee dat jullie tijdens je verblijf niet meermaals hetzelfde stuk fietsen, maar ook proberen we een alternatief te bieden zodat er een keuze is binnen de groep voor een langere of kortere route.
Mochten jullie wensen hebben qua afstand en hoogtemeters geef dit dan aan ons door zodat we hier rekening mee kunnen houden. Uiteraard denken we ook tijdens jullie verblijf graag mee met eventuele route aanpassingen, laat dit gerust aan ons weten!

Electrische auto’s

Im Eifel HÉT Wielersport Hotel beschikt niet over een oplaadpunt voor elektrische auto’s, Dit geldt tevens voor het opladen via een ‘normaal’ stopcontact, de risico’s die hiermee gemoeid gaan hebben ons moeten doen besluiten om dit vanuit verzekeringsperspectief niet toe te laten. Het opladen is daarom niet mogelijk en zal bij een hiervoor geschikt punt moeten plaatsvinden. Wil je weten waar je kunt opladen dan denken we graag met je mee, en adviseren je voor aankomst je auto opgeladen te hebben zodat je niet in de problemen komt.

Het parkeren van een elektrische auto is ALLEEN toegestaan aan de voorzijde van ons Gasthaus, boven op één van de parkeerplaatsen. Wanneer het onverhoopt tot een brand komt zijn hulpdiensten niet snel ter plaatse, wat zoveel betekend dat we hierop moeten anticiperen. Meer weten? Neem dan even contact met ons op!

Spelregels Wielersport arrangement

Alcohol

Het uitgangspunt van Im Eifel HÉT Wielersport Hotel is om een gezellig verblijf te bieden. Daarbij hoort (vaak) ook even gezellig een flesje bier of een glas wijn aan het einde van de dag of bij het eten bij. Binnen het redelijke bij de prijs inbegrepen. Het kan en mag echter niet zo zijn dat het “gratis biertje” de reden van je verblijf bij Im Eifel HÉT Wielersport Hotel is. Een paar biertjes of wijntjes horen uiteraard bij de gezelligheid, maar op het moment dat de biertjes en wijntjes het uitgangspunt van het ‘Wielersport’ verblijf gaan verdringen, behouden wij ons het recht voor de kraan te sluiten. Bier en wijn is binnen normale consumptie inclusief, wil je wat meer drinken is dat geen probleem en rekenen we dit aan het eind van het verblijf af.

Drugs

Het gebruik van of het in bezit hebben van drugs, soft- en harddrugs is niet toegestaan. Wij hanteren hiervoor een zero-tolerance-beleid, wanneer het gebruik van drugs wordt geconstateerd beëindigen wij het verblijf en dient het Gasthaus per direct verlaten te worden. Restitutie van aanbetalingen of volledige betaling vindt hierbij niet plaats. Wij rapporteren indien noodzakelijk volgens wettelijke regelgeving betrokken autoriteiten.

Bedtijd

“De koers wordt gewonnen in bed” zeiden al veel legendarische coureurs. Dat geldt voor jullie als gasten en ook voor ons. Om jullie de volgende dag weer fris en fruitig van dienst te kunnen zijn willen we graag minimaal acht uren opruim-, slaap- en voorbereidingstijd tussen het moment dat laatste van jullie naar bed gaat en het ontbijt. Gebruikelijk is overigens bedtijd rond 23:00 uur en ontbijt om 8:00 uur.

Schoenen

Graag zouden we zien de je niet met de wielerschoenen in het huis loopt. Voor de schoenen hebben we een speciaal rek, waar je ook je helm kunt ophangen. Vergelijkbaar met wat bij skiën gebruikelijk is, inclusief het verwarmen en drogen van je schoenen en helm. Tip! Neem een paar sloffen of slippers mee.

Overige informatie

Reis- en annuleringsverzekering

Het kan voorkomen dat je omwille van gezondheid je verblijf kort voor aankomst moet annuleren, dat is logisch en kan zomaar gebeuren. Het is daar sterk aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. 

Dit voorkomt dat je onverhoopt voor onvoorziene kosten komt te staan, en met ons in gesprek gaat om een aanpassing van ons annuleringsbeleid. Met een annuleringsverzekering kun je onbezorgd boeken.

Een reis- en annuleringsverzekering heb je al van zo’n 8,- euro per maand, dat scheelt een hoop problemen als er onverhoopt iets gebeurt!